Антрокс
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Антрокс

Потепетесе във света на една реална магия...

ИндексЗбИжЗИЙГалерияТърсенеПоследни снимкиРегистрирайте сеВход

Интервю на Даниел Радклиф

Go down 
АвторСъобщение
Хърмаяни Грейнджър
~Хафълпафка 1-ви курс~
~Хафълпафка 1-ви курс~
Хърмаяни Грейнджър

Female Брой мнения : 332
Местожителство : Лондон
Дом : Хафалпаф
Галеони : 652
Registration date : 02.09.2007

Интервю на Даниел Радклиф Empty
ПисанеЗаглавие: Интервю на Даниел Радклиф   Интервю на Даниел Радклиф Icon_minitimeСъб Сеп 08, 2007 10:24 am

Това интервю взех от сп.Екран за месец Август:

Даниъл Радклиф между реда и безпорядъка

Ще се превъплътите в образа на Хари за пети.Какво ново се случва с него в ''Ордена на феникса''?

Даниел Радклиф:Този филм е съсредоточен по-малко около действието и повече върху това,което става в главата на Хари... Той живее по ръба на бръснача... Постигнал е някакво равновесие,но усещаме.че е нужно съвсем малко,за да изпадне в параноя или в гняв.Този път Хари е много крехък.

Като се има предвид това му състояние,успявате ли да се отърсите от образа в края на работния ден или той продължава да Ви преследва?

Д. Р.:Лесно се освобождавам от него.Като се прибера вкъщи,вече не мисля за образа,въпреки,че понякога разсъждавам върху сцените,които ще снимаме на следващия ден.Мисля за него,докато го превъплъщавам... Всъщност не,преди това,а после се опитвам да го изиграя,без да му мисля много (Смее се)

Често ви питат какво харесвате в Хари Потър.А какво не харесвате?

Д. Р.:Не смятам,че Хари е модел за подражание.Той често изпада в пристъпи на арогантност.И невинаги оценява по достойнтсво толерантността,която проявяват към него Рон и Хърмаяни.Когато се затваря в себе си...Има право на това,проблемът не е тук-понякога е нормално да не ти се иска да говориш с никого... Но Рон и Хърмаяни никога не го изоставят в тези моменти.Не мисля,че той го осъзнава.

След пет филма дали персонажът не е придобил някои Ваши черти или все така остава просто роля?

Д. Р.:Остава си просто роля,но аз възприемам от него някои неща,като например желанието му да върши онова,което е правилно.Харесвам също и независимоста му.Когато има проблем той не въвлича в него останалите.Едно качество за уважение-да се изправиш срещу проблемите си,да можеш да ги анализираш и да се справиш сам с тях,което говори за сила на характера.

От това именно има нужда Хари,като се има предвид всички неща,които му се случват,а те са от лошо по-лошо.

Д. Р.:Петият филм е най-мрачен от всички.Поне за момента.Но не знам дали ще бъде възприет като такъв,защото няма толкова ужасяващи екшън сцени както в предишните епизоди.Той е мрачен заради Хари.Защото мислите му са много черни... (Замисля се)Да,той е много крехък,непрекъсното се движи по ръба на бръснача и е ужасен,защото не знае какво ще му се случи.

Не мислите ли,че Джоан Роулинг отива твърде далеч?Че равновесието между доброто и злото е нарушено и нищо не може да го въстанови?

Д. Р.:Именно това прави сагата интересна (Смее се).Добрите умират,но трябва да признаем,че има и злодеи,които са убити или почти.Понякога печелят смъртожадните,друг път-Ордена на феникса.Но мисля,че седмата част ще постави броячите на нула,защото тези юноши от армията на Дъмбълдор порастват.Те си дават сметка,че войната вилнее около тях и искат да се бият(Избухва в смях).Всъщност аз не знам нищо!Нямам представа какво се случва в седмата книга.Просто правя предположения.

Хари Потър си е чиста измислица,още повече че се говори за магии.Не би ли трябвало да е по-лекова история,по-малко мрачна?

Д. Р.:В никакъв случай!Тогава в тези пет книги няма да има нищо уникално.Поне веднъж някой автор да не е родителски настроен към децата.Когато навлизаш в юношеството,откриваш,че нещастията не се случват само в книгите или по телевизията,но също и в реалния живот.Научаваме го във възраста на съзряването и именно това се случва с Хари Потър.От 11-годишно момче,невинно и спокойно,той е постоянно заплашен в един свят,където царува злото.

Вярно е,че шестата книга вече няма нищо общо с първата...

Д. Р.:И тази еволюция е гениална.Джоан Роулинг успя да промени напълно тона на книгите,съхранявайки интереса на първите читатели.Това е забележително.Любопитен съм как ще приключи сагата,защото когато сте написали 6 книги и сте решили,че седмата ще е последна,ви е нужен много добър финал.Но мисля,че тя няма да ни разочарова.

Тя спомена,че Хари''може и да не оцелее''...

Д. Р.:Неговата смърт би била напълно в реда на нещата.Това е единствения начин да приключи сагата.Иначе всички ще я молят да напише още една.Убивайки го,вече няма да има надежда,че той ще се върне(Смее се).И ми се струва,че аз като всички актьори,дълбоко в себе си силно желая една голяма сцена,в която умирам.Но ако Хари оцелее,също ще бъда доволен(Усмихва се).
Върнете се в началото Go down
http://www.emmahermione.dir.bg

Интервю на Даниел Радклиф
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Антрокс :: Извън училище :: Пророчески вести-
Идете на: